Corvita Dental - Fogászat Debrecen Esztétikai fogászat, Általános fogászat, Szájsebészet - Kérdésed van? Hívj MOST! +36 30 215 1037|info@corvitadental.hu

Fogfehérítés

Fogfehérítés 2018-04-23T08:58:38+00:00

Project Description

Professzionális fogfehérítő eljárás, melynek során 1 óra alatt fogai akár 8 árnyalatot is fehéredhetnek.

Talán a legelsőként elterjedt biztonságos rendelői fogfehérítési rendszer, mely szintén klinikailag bizonyítottan tartósan fehérít és nem káros a fogak szöveteire.

A fogfehérítés előnyei:

  • A páciens azonnal láthatja az eredményt
  • Nagyobb elégedettség követi
  • Ellenőrzött körülmények között, a rendelőben történik az alkalmazása

Professzionális fogfehérítés

Az elszíneződött fogak kifehérítése mára a fogászati rendelő mindennapos rutin feladatai közé tartozik. A fogfehérítés teljesen biztonságos kozmetikai beavatkozás, köszönhetően az évről évre egyre tökéletesebb fogfehérítési rendszereknek.

Mitől színeződnek el a fogak?

A fogak elszíneződésének több oka is lehet. A sárgás-barnás, néha feketés árnyalatokért leggyakrabban a felszínre rakódott lepedék, fogkő, az elfogyasztott táplálékok és folyadékok (kávé, tea, kóla, vörösbor) festékanyagai, valamint a dohányzás a felelősek.

A fogállomány mélyebb vagy teljes elszíneződéséért a fogak fejlődése során bekövetkező különböző hatások (gyógyszerek szedése, pl. Tetracyclin, sérülések, ütések) vagy öröklött tényezők okolhatóak.

A gyökérkezelt fogak színe is idővel szürkésbarnássá válhat, megbontva ezzel a fogsor színének harmóniáját. A felszíni elszíneződés esetében a professzionális fogtisztítás jelentheti az első lépést, melynek keretében eltávolítjuk a lepedéket, a fogköveket.

Hogyan működik ez a fogfehérítéses rendszer?

Először behelyezünk egy speciális ajakterpeszt, mely kényelemesen eltartja ajkakat a kezelés idejére. Utána felhelyezünk egy ínyvédő “gélt”, mely megvédi az ínyt és a lágyrészeket. Ezt követően a fogak külső felszínére felvisszük a fogfehérítő zselét, mely segítségével beindul a fogak fehéredése.

Mennyi ideig tart a kezelés?

Az eljárás az előkészületekkel együtt körülbelül 60 percig tart. A kezelés ideje alatt relaxálásra, zenehallgatásra, filmnézésre van lehetőség.

Milyen eredmény érhető el?

A kezeléssel akár 8 árnyalatnyi világosodás is elérhető, de egyes esetekben tapasztaltak már 11-13 árnyalatnyit is!

A sárga vagy barna elszíneződések esetében leghatásosabb a rendszer de minden típusú elszíneződés kezelhető vele!

Veszélytelen-e a rendszer?

IGEN! Ez az eljárás a fogorvos felügyelete mellett zajlik, így teljesen biztonságos, a fog szöveteiben nem okoz semmilyen káros elváltozást!

Milyen hosszan tart az elért eredmény?

Az eredmény tartóssága nagymértékben függ az életmódtól! A kezelést követő 2-3 napban semmilyen színezőanyagot tartalmazó termék (kávé, fekete tea, vörösbor, curry) fogyasztása nem ajánlott, különben az eljárás hatékonysága nem garantálható!

Amennyiben jó a szájhigiéne és kerüljük az elszíneződést kiváltó hatásokat, úgy a fogfehérítés szép és tartós eredményt nyújt, melynek hatása években mérhető.

Gyökérkezelt fogak kifehérítése

A gyökérkezelt fogak idővel csúnyán elszíneződhetnek. Ezeket a fogakat kívülről és belülről is fehéríteni kell. Ilyenkor a régi fedőtömést eltávolítjuk és a fog belsejébe egy intenzív hatású speciális fehérítő anyagot juttatunk.

Előfordul azonban, hogy sajnos már nem lehet a fogat kifehéríteni, ekkor esztétikus koronát javaslunk készíteni.