Corvita Dental - Fogászat Debrecen Esztétikai fogászat, Általános fogászat, Szájsebészet - Kérdésed van? Hívj MOST! +36 30 215 1037|info@corvitadental.hu

Fogtömések

//Fogtömések
Fogtömések 2018-04-06T14:18:07+00:00

Project Description

Esztétikai fogászat

Esztétikus fogtömések

Az esztétikai fogászat egyre kevesebb fémet használ. A tömések anyaga ma már porcelán vagy műgyanta bázisú anyag, melyekből a fog színével harmonizáló, hosszú távon jól funkcionáló tömés készíthető.

Esztétikus fehér tömés

Teljesen fogszínű, fényre kötő tömőanyagból készül. Kisebb és közepes szuvasodások ellátására alkalmazható mind az elülső, mind a rágófogakban.

Az amalgámot tökéletesen kiváltja. Rendelőnken a legújabb, esztétikus tömőanyagot alkalmazzuk, mely mind esztétikájában, mind funkcióját tekintve kiváló töméseket eredményez.

Nem kopik ki a rágás során, és az ún. “kaméleon effektus” révén felveszi a körülötte lévő fogak színét így az nem is látszik, hogy be van tömve.

Esztétikus, fényre azonnal kötő, a saját fogszínnel azonosuló tömőanyagok
Amalgámtömések cseréje

Számos cikk és tanulmány jelenik meg az amalgámmal kapcsolatban. Vannak akik védik, vannak, akik betiltanák. A különböző cikkek tanulmányozása során joggal bizonytalanodhat el a kedves olvasó – mit is tegyen amalgámtöméseivel?

Az amalgámtömés cseréjével kapcsolatban a következő álláspontot képviseljük

  • Új tömés esetén nem készítünk amalgámtömést
  • Az amalgám helyett esztétikus fényre kötő tömőanyagot alkalmazunk
  • Régi amalgámtömés cseréjét akkor javasoljuk, ha mellette másodlagos szuvasodás fedezhető fel, ebben az esetben az új tömés már fémmentes esztétikus anyagból készül
  • Amalgám tömés cseréjére sor kerülhet esztétikai megfontolásból is, mikor a szürkés színt szeretnénk megszüntetni a szájban

Jól funkcionáló, esztétikailag nem zavaró amalgámtömés cseréjét önmagában nem indítványozzuk

Tejfogtömések